Manja slova Veća slova RSS
>

Saradnja crnogorske policije i bezbjednosnih službi Republike Italije je snažna i efikasna

Saradnja crnogorske policije i bezbjednosnih službi Republike Italije je snažna i efikasna
Datum objave: 31.01.2020 18:45 | Autor: UP

Ispis Štampaj stranicu


Direktor Uprave policije Veselin Veljović sa saradnicima prisustvuje Konferenciji za dodjelu nagrada u oblasti borbe protiv kriminala koja se održava 30. i 31. januara u Napulju.

Ova konferencija se održava u okviru projekta IPA2017 koji vodi Ministarstvo unutrašnjih poslova Repubilke Italije.

Tema konferencije je „Oblast stabilnosti za evropsku bezbjednosnu politiku, nove izazove i policijsku saradnju“.

UPVeljović je istakao da crnogorska policija bilježi značajne rezultate u međunarodnoj policijskoj saradnji i borbi protiv svih oblika kriminala što doprinosi evropskoj perspektivi naše države.

U nastavku konferencije su se tretirala pitanja operativne policijske saradnje između zemalja Zapadnog Balkana i zemalja Evropske unije u davanju doprinosa evropskoj bezbjednosnoj politici.

Kao je Crna Gora preuzela jednogodišnje predsjedavanje Asocijacijom šefova policije zemalja Jugoistočne Evrope SEPCA, direktor Veljović je naglasio da će sa evropskim partnerima snažno zastupati interese i potrebe zemalja članica ove asocijacije.

Prilikom susreta direktora Veljovića i direktora italijanske policije Franco Gabrielli potvrđena je snažna saradnja crnogorske policije i italijanskih bezbjednosnih službi, te je akcentovan prioritet zajedničkog djelovanja u narednom periodu u oblasti borbe protiv trgovine narkoticima i efikasnog odgovora korupciji i pranju novca.

Osim toga, direktor se susreo i sa pomoćnikom ministra unutrašnjih poslova Republike Italije Vito Crimi gdje je zajednički zaključeno da je crnogorska policija napravila značajne iskorake u saradnji sa italijanskom policijom koji se ogledaju u velikom broju uspješno sprovedenih akcija i operacija.