Мања слова Већа слова РСС
>

Вељовић и Тоудиц Габорит потписали споразум о донацији

Вељовић и Тоудиц Габорит потписали споразум о донацији
Датум објаве: 14.09.2020 14:39 | Аутор: Управа полиције

Испис Штампај страницу


Директор Управе полиције Веселин Вељовић и амбасадорка Републике Француске Цхристине Тоудиц Габорит данас су потписали Споразум о донацији. 

Република Француска овим споразумом донира Управи полиције систем за балистички идентификацију као и обуку од стране експерата за оперативно коришћење овог система. Вриједност ове донације се процјењује на 220.000 еура. 

Потписивање овог споразума потврђује традиционално добре односе Републике Француске и Црне Горе. Француска као партнер на путу ка европској заједници оваквим и сличним активностим у континуитету даје значајан допринос интеграционом процесу Црне Горе. 

„Донација је потврда партнерских и пријатељских односа служби безбједности који су се градили у континуитету на обострано задовољство уз увјерење да ће се сарадња у области криминалистичких истраживања у наредном периоду додатно унапређивати.“ – казао је Вељовић.

Амбасадорка је истакла да ће Република Француска наставити да јача капацитете црногорске полиције у области форензичких вјештачења. Безбједност Европе се не завршава на њеним границама па је сарадња служби за спровођења закона у области међународне полицијске сарадње од кључног значаја. 

Данашња донација је дио подршке Републике Француске која ће се спровести и надаље допринијети у реализацији обавеза у оквиру процесу испуњавања препорука Европске комисије.