Manja slova Veća slova RSS
>

Rasvijetljeno podmetanje požara izvršeno prije tri dana

Datum objave: 19.09.2020 10:50 | Autor: Uprava policije

Ispis Štampaj stranicu


Podgorička policija je u kratkom roku rasvijetlila podmetanje požara na vozilu koje se dogodilo u srijedu ujutru. Uhapšena su tri lica dok se za jednim licem intenzivno traga. 

Naime, 16. septembra oko 03,40 u ulici Crnogorskih serdara nepoznata lica su podmetula požar na vozilu marke Range Rover koje je u vlasništvu L.Lj. 

Operativnim radom policija je došla do podataka o izvršiocima i nalogodavcu ovog djela.

Kriminalističkom obradom policija je došla do sumnje da su navedeno vozilo zapalili N.P. (19), M.B. (21) i A.V. (19) iz Podgorice. Oni su, sumnja se, djelo izvršili na način što su N.P. i M.B. vozilo polili benzinom i otvorenim plamenom podmetnuli požar na vozilu dok je A.V. bio u neposrednoj blizini i bio zadužen da ih obavjesti ukoliko neko dođe.

Pripadnici policije identifikovali su nalogodavca i slobode je lišeno bezbjednosno interesantno lice A.M. (31). On je, sumnja se, neposrednim izvršicima obećao novčanu naknadu u iznosu od 2.000 eura i dao instrukcije kako da podmetnu požar. 

Policija je lišila slobode N.P, M.B. i A.M. zbog osnovane sumnje da su izvršili krivično djelo izazivanje opšte opasnosti i biće uz krivičnu prijavu privedeni nadležnom tužilšatvu. 

Intenzivno se traga za A.V. za kojim je raspisana i lokalna potjernica. 

Policijski službenici su pronašli i oduzeli vozilo za koje se sumnja da je koriščeno prilikom vršenja krivičnog djela.