Мања слова Већа слова РСС
>

Донација вриједна 430.000 уручена јуче граничној полицији

Донација вриједна 430.000 уручена јуче граничној полицији
Датум објаве: 26.11.2020 13:05 | Аутор: Управа полиције

Испис Штампај страницу


Помоћник директора за Сектор граничне полиције Веско Дамјановић јуче је са официром за везу Савезне полиције Њемачке Флориан Wедекинд потписао Протокол о примопредаји донације, у корист Сектора граничне полиције, опреме вриједне око 430.000 еура. Осим тога потписан је још један Споразум о донацији вриједан 90.900 еура. 

Управа полицијеПротокол о примопредаји донације граничној полицији извршен је на основу Споразума о донацији потписаног између Савезног министарства унутрашњих послова и изградњу заједнице Савезне Републике Њемачке и Управе полиције који је потписан у претходном периоду а јуче је извршена и званична примопредаја опреме вриједне око 430.000 еура.

Донација обухвата десет моторних возила марке „Митсубисхи Л200“, зимске униформе за посаду на пловилима и тактичке чизме. 

Предмет новог потписаног Споразума о донацији, која ће се реализовати у наредном периоду, је 40 лупа за провјеру докумената и два мобилна МДС детектора откуцаја срца. Вриједност ове донације износи 90.900 еура. 

Донирана опрема и возила ће се користити у вршењу послова надзора државне границе на копну, мору и унутрашњим водама, оперативним пословима и у граничним провјерама у циљу сузбијања прекограничног криминала, илегалних миграција, спречавања незаконитог преласка државне границе и заштити неповредивости граница Црне Горе.