Manja slova Veća slova RSS
>

Cetinjska policija sprovodi pojačanu kontrolu bezbjednosno interesantnih lica

Datum objave: 28.12.2020 14:04 | Autor: Uprava policije

Ispis Štampaj stranicu


Službenici Odjeljenja bezbjednosti Cetinje su u saradnji sa službenicima Centra bezbjednosti Podgorica, a po naredbi Višeg suda Podgorica, na više lokacija izvršili pretres stanova i drugih prostorija koje koriste bezbjednosno interesantna lica.

Od bezbjednosno interesantnog lica R.D. (32) privremeno je oduzeto blindirano vozilo marke “Mercedes S600”, u sklopu akcije “Talas”. Upoznata je nadležna državna tužiteljka u Osnovnom državnom tužilaštvu na Cetinju, koja će se nakon kriminalističkih provjera izjasniti o eventualnom postojanju krivičnog djela.

Policija na Cetinju vrši pojačanu kontrolu bezbjednosno interesantnih i lica bliskih organizovanim kriminalnim grupama, pa je tokom decembra kontrolisano njih 177, te sankcionisana dva.

Postupajući po planskim aktivnostima policijski službenici su na Cetinju izveli 46 operativno - taktičkih mjera “Racija” u ugostiteljskim objektima čiji su vlasnici bezbjednosno interesantna lica, kojom prilikom je i izvršena kontrola i pregled 16 bezbjednosno interesantnih lica.

Osim toga, cetinjska policija je u saradnji sa službenicima Komunalne policije i Turističke inspekcije izvršila obilazak i kontrolu ugostiteljskih objekata u užem dijelu grada.

Tom prilikom su u ugostiteljskom objektu “New York” zatečene nepravilnosti. Upoznata je nadležna državna tužiteljka koja se izjasnila da je riječ o krivičnom djelu nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti, te je protiv vlasnika ovog ugostiteljskog objekta, R.M. (43), podnijeta krivična prijava.