Мања слова Већа слова РСС
>

Током кампање „Стоп за нерегистрована возила“ санкционисана 524 возача

Датум објаве: 28.12.2020 15:08 | Аутор: Управа полиције

Испис Штампај страницу


Одсјек за безбједност друмског саобраћаја у сарадњи са „Национални бироом осигуравача Црне Горе“ и Машинским факултетом – Центром за едукацију у друмском саобраћају, спровео је превентиво – репресивну кампању „Стоп за нерегистрована возилима“ а која је трајала од 17. до 24. децембра 2020.године. 

Примарни циљ кампање „Стоп за нерегистрована возила“ је био, да се још једном скрене пажња јавности и свим учесницима у саобраћају на законску обавезу регистрације возила, као и на посљедице које могу настати управљанем нерегистрованим и технички неисправним возилом, како по возача, тако и по остале учеснике у саобраћају, те да се број оваквих возила, која су на првом мјесту небезбједна, смањи на нашим путевима.
Током реализације кампање, службеници саобраћајне полиције су контролисали 5.221 моторно возило.

Због учешћа у саобраћају нерегистрованих возила, тј.возила којима је истекло вријеме важења саобраћајне дозволе, као и возила која немају законом прописане регистарске таблице на возулу, санкционисано је чак 534 возача док је из саобраћаја искључено 502 возила.

Ако се узме број уочених и санкционисаних прекршаја, у односу на број контролисаних возача и возила, (што представља више 10%), као и број возила која учествују у саобраћају, а из објективних разлога нијесу уочени или могли бити контролисани, свако да је ово цифра која забрињава.

Превентивне активности кампање, су се огледале кроз дијељење 15.000 флајера које је обезбиједио „Национални биро осигуравача Црне Горе“, са логом и поруком кампање учесницима у саобраћају, од стране полицијских службеника саобраћајне полиције, којима се жељело возачима још једном скренути пажња на важност управљања регистрованим и технички исправним возилом и на неопходност и обавезу поштовања саобраћајних прописа, како би се свијест о опасностима, ризицима и посљедицама неодговорног понашања у друмском саобраћају, и на овај начин подигла на још већи ниво. 

Још једном апелујемо на возаче да због личне безбједности и безбједности осталих учесника у саобраћају не управљају са нерегистрованим возилима.

Полицијски службеници ће и у наредном периоду, у оквиру редовних послова и задатака, како и појачаним контролама учесника у саобраћају, наставити са контролом возача у циљу смањења како ових, тако и осталих прекршаја које чине учесници у саобраћају.